Lugn & ro

Copyright © Skogmans förskolor ab 2009-2015. Med ensamrätt.   

Skogmans förskolor

Profilområdet

Lugn & ro - medvetet lugna stunder


En dag i balans

Lugn & ro behövs under en dag fylld av lek, lärande och stimulans. Barnen behöver få möjlighet att smälta alla upplevelser och göra dem till sina egna. En dag i balans betyder att barngympa och livliga grupplekar varvas med lugna lekstunder, avslappningsövningar, massagesagor och vila. Ledda aktiviteter följs av fri lek.


Små grupper och egna villkor

Att ha lugn och ro som ett eget profilområde ska vara en ständig påminnelse för oss vuxna. Att ge barnen stimulans men inte över-stimulera dem. Att ge dem möjligheter till lärande och upptäckter men också låta dem bara leka på egna villkor med så få avbrott som möjligt. Att låta barnen uppleva glädjen i en större gemenskap men ge dem ro i en liten grupp så ofta det går. Att gå in och ut gör vi några i taget. Aktiviteter sker oftas i smågrupper.


Vem älskar tystnaden

Vi ser till varje barns individuella behov. Alla är olika; somliga mår bra av mycket liv och rörelse runt sig andra behöver fler stilla stunder på egen hand eller med bara en vän. Vissa älskar stoj och stim, andra upplever alla sinnesförnimmelser mycket starkt och tycker om när det är tyst ibland.


Hem »

"Alla barn har rätt till kultur-upplevelser av hög kvalité"

Magiska skogen i barnradion

Klicka på bilden för att börja lyssna på någon av de fem fantastiska äventyren i Magiska skogen!


Inspelat av vår musikteatergrupp för Barnradion/Sveriges Radio. Illustration:

Gunilla Hagström/Form Nation

Våra förskolor