Våra förskolor

Copyright © Skogmans förskolor ab 2009-2015. Med ensamrätt.   

Skogmans förskolor

Därför har våra förskolor kulturprofil


Dagliga doser med skaparglädje

I vårt samhälle i dag betonas faktasökande och intellektuell utveckling. Datorn och andra medier gör våra barn allt mer stillasittande. Även samspelet med andra kan bli lidande. Tids nog kommer den informationsteknologiska vardagen att bli en stor del av de flestas tillvaro. Men först vill vi ge barnen en stor daglig glädjedos med sång, musik, drama, teater och skapande i många olika former. Hos oss får barnen möjlighet att bli kulturellt flerspråkiga.


Barn upplever och lär med alla sinnen

Barn har som allra roligast - och lär sig allra bäst - när de får leka, upptäcka och uppleva med alla sina sinnen och med hela sin kropp. Tillsammans med kompisar och med närvarande, varma, engagerade vuxna! Då växer deras självkänsla och deras självförtroende. Och ett barn som har mycket av detta kommer att klara sig i de flesta situationer det möter genom livet.


Kulturproffs ger kvalitet

Vi ger barnen en vardag med kulturella aktiviteter av hög kvalitet. Vi har professionella musiker och en teaterpedagog anställda. Varje vecka kommer en fiollärare. Flera av våra pedagoger är utbildade i skapande-metoden Levande verkstad som frigör den skapande förmågan hos både stora och små.


Barnen lär många sätt att uttrycka sig

Hos oss blir barnen hemtama med konstnärliga uttrycksformer som kan  berika hela deras liv. När orden inte räcker till för det vi känner eller upplever finns musiken eller färgerna och formerna att ta till. Tänk så härligt att få skapa utan krav på vad det ska bli. Att uppleva stoltheten i att spela fiol inför alla familjer på sommarfesten och mingla med kompisar, syskon och föräldrar på sin egen vernissage.


Läs mer under Kulturprofil »


Dessutom prioriterar vi »


Hem »


"Alla barn har rätt till kultur-upplevelser av hög kvalité"

Magiska skogen i barnradion

Klicka på bilden för att börja lyssna på någon av de fem fantastiska äventyren i Magiska skogen!


Inspelat av vår musikteatergrupp för Barnradion/Sveriges Radio. Illustration:

Gunilla Hagström/Form Nation

Våra förskolor