Om oss

Copyright © Skogmans förskolor ab 2009-2015. Med ensamrätt.   

Skogmans förskolor

Om oss i Skogmans förskolor

Personlig utveckling för både barn och vuxna!


Rose-Marie Skogman, vd och förskolechef för Skogmans förskolor berättar:


Min passion är att driva en förskoleverksamhet som vi kan vara stolta över med ett roligt och meningsfullt innehåll som ger barnen en vardag de längtar till och nöjda trygga föräldrar.


Skogmans förskolor är ett familjeföretag som startades 2009 av Mats Jonsson och mig. Idag har Mats gått i pension men finns kvar som senior advisor och styrelseledamot.


Jag har med mig lång erfarenhet som förskollärare och förskolechef inom den kommunala förskolan. Jag har också arbetat fackligt och varit förtroendevald politiker i Stockholms stad. Mats Jonsson har en bakgrund som egen förettagare i byggbranschen. Han har bland annat arbetat med att projektera och bygga förskolor och skolor.


För att få den goda verksamhet vi vill ha behöver vi komptenta, engagerade pedagoger som trivs med sitt jobb. Därför lägger vi ner ett stort arbete på personalvård och personalutveckling genom tillgång till handledning, intern- utbildning, påverkansmöjligheter och nära kontakt med ledningen.


Kvalitetsutveckling är prioriterat hos oss. Vi bedriver vår verksamhet i enlighet med statliga och kommunala styrdokument. Staden utövar också regelbundet tillsyn av all fristående verksamheter genom besök och obligatoriska egenkontroller.


Våra tillgångar använder vi på ett ansvarsfullt sätt. Överskott går först och främst till verksamheten där vi har något högre kostnader än normalt på grund av en god personaltäthet, förstärkt ledningsfunktion (en anställd utvecklings-ledare) och vår kulturprofil med fiolpedagog, teaterpedagog och flera musiker.


Det är mycket stimulerande att få driva förskolor där kreativiteten blommar hos både barn och vuxna!


Rose-Marie Skogman, vd och förskolechef för Skogmans förskolor


Hem »

"Alla barn har rätt till kultur-upplevelser av hög kvalité"

Magiska skogen i barnradion

Klicka på bilden för att börja lyssna på någon av de fem fantastiska äventyren i Magiska skogen!


Inspelat av vår musikteatergrupp för Barnradion/Sveriges Radio. Illustration:

Gunilla Hagström/Form Nation

Våra förskolor