Naturen

Copyright © Skogmans förskolor ab 2009-2015. Med ensamrätt.

Skogmans förskolor

Profilområdet Naturen

 

Att uppleva och utforska naturen

Alla förskolorna ligger i gröna, sköna omgivningar. I Sköndal har vi även nära till sjön Drevviken. Vi leker utomhus och går på upptäcktsfärd i skogen. Vi utforskar och lär oss om hur allt hänger ihop. Naturen följer också med oss in på förskolan. Som när barnen på Kulturförskolan Hägern samlar intressanta saker i årstidsburkarna och undersöker naturens växlingar.

 

Naturligt skapande

Naturen kommer med i skapandet på många olika sätt. På Kulturförskolan Parken har barnen fått byggklossar, av parkarbetarna, som har sågat till dem av smala träd de har fällt. Vi har hittat roliga träbitar i skogen som blir broar och tak i barnens dinosaurielandskap. Stenar blir till färgstarka troll, pinnar till fåglar eller fjärilar.

 

När skräp blir skön konst

Vi återvinner tillsammans med barnen. En del av de saker och småprylar som ska slängas hemma och på förskolan blir en del av barnens konstverk. Barnen på Kulturförskolan Parken har till exempel gjort fantastiska skapelser av siffrorna 11 och 12 till den levande advents-kalendern i Farsta centrum.Och på Kulturförskolan Fröet har barnen gjort spännande robotar av återvunnet material.

 

Hem »

"Alla barn har rätt till kultur-upplevelser av hög kvalité"

Våra förskolor

Att börja hos oss

Magiska skogen i barnradion

Klicka på bilden för att börja lyssna på någon av de fem fantastiska äventyren i Magiska skogen!

 

Inspelat av vår musikteatergrupp för Barnradion/Sveriges Radio. Illustration:

Gunilla Hagström/Form Nation

Skogmans egen musik!

Länk till Spotify

Maten i våra förskolor